8 Sebab Kenapa Ada Orang Suka Tukar Kekasih
Rencahati|8 Sebab Kenapa Ada Orang Suka Tukar Kekasih
Salam..selamat bertemu kembali diruangan yang tak seberapa ini.

Mungkin ada dikalangan kita yang pernah dipermainkan oleh orang yang suka bertukar kekasih.Suka melafazkan cinta dan mudah pula mendustainya.

Bukankah cinta itu sepatutnya berasaskan kepada kejujuran,ketulusan dan kesetiaan?Tetapi kenapa masih ada orang yang sanggup bersikap demikian dan tega mempermainkan perasaan orang lain?

Pembaca dan sahabat sekalian,kali ini saya akan berkongsi dengan anda semua beberapa sebab yang dapat disimpulkan kenapa ada orang yang suka mempermainkan orang lain dan suka bertukar-tukar kekasih.Sama-samalah kita renungkan moga dapat kiranya dijadikan sebagai pengetahuan atau pengajaran yang berguna.

Tak kiralah samada lelaki atau wanita,orang-orang yang suka bertukar kekasih ni biasanya..

1)Mereka orang yang kurang kasih sayang.Oleh itu mereka biasanya akan mudah jatuh cinta terhadap orang yang dirasakan memberi perhatian dan mengambil berat tentang mereka.Kerana itu juga mereka mudah menjadi tamak dan jika menemui orang yang dirasakan lebih menyayangi,mereka dengan mudah juga berubah hati.

2)Mereka orang yang tidak yakin dengan diri sendiri.Apa yang mereka ada dirasakan tidak akan kekal dengan mereka.Oleh itu mereka sentiasa mencari yang dirasakan terbaik tetapi sikap yang tidak yakin dan percaya kemampuan diri sendiri membuatkan hati mereka sentiasa ragu serta sukar bertahan dengan apa yang mereka dapat.

3)Mereka orang yang tidak tahu bersyukur.Dalam hati mereka sentiasa merasakan ada lagi yang lebih baik,lebih cantik,lebih kacak,lebih kaya dan sebagainya.Kerana itu mereka tidak pernah menghargai apa yang mereka ada dan akan cepat memilih yang lain jika dirasakan yang lain itu lagi baik.

4)Mereka orang yang tiada pendirian hidup.Mereka sendiri tidak pasti apa yang mereka mahukan dalam hidup.Kekasih bagi mereka hanyalah satu keperluan mengikut keadaan persekitaran atau gaya hidup mereka.Bagi mereka cinta adalah sekadar alasan untuk memperolehi teman bukannya tanggungjawab yang mesti ditunaikan.

5)Mereka orang yang mudah bosan.Tak dinafikan ada sesetengah orang yang sukar untuk kekal dengan satu-satu perkara.Mereka ini suka mencuba sesuatu yang baru yang dirasakan lebih mencabar dan menyeronokkan.Dalam percintaan juga jika merasa bosan dengan kekasih yang ada mereka mula mencari yang baru dan berpindah kasih jika yang baru lebih menyeronokkan bagi mereka.

6)Mereka orang yang memang suka menipu.Memang terdapat segelintir orang yang memiliki sifat suka menipu dan memperdayakan orang lain demi memperolehi keseronokan dan kepuasan diri sendiri.

7)Mereka orang yang pentingkan diri sendiri.Bagi mereka apa yang mereka inginkan tiada siapa yang dapat menegahnya.Mereka ini tidak pernah memikirkan hati dan perasaan orang lain.Bila dah dapat apa yang mereka mahukan,mereka sesuka hati akan membuangnya.

8)Mereka orang yang suka menunjuk-nunjuk.Bila mempunyai ramai kekasih mereka fikir diri mereka hebat,macho,cantik,kacak,lawa tetapi hakikat sebenarnya mereka cuba menidakkan kelemahan dan kekurangan diri mereka sendiri dari orang lain.

Antara punca utama yang menyebabkan mereka ini bersikap seperti apa yang dinyatakan diatas adalah kerana kurangnya kesedaran dan keinsafan terhadap tuntutan agama yang menggalakkan umatnya berlaku baik antara satu sama lain.Hati dan jiwa mereka senang tergoda dengan keburukan.Mempermainkan orang lain sesuka hati tanpa memikirkan kesan dan akibatnya terhadap orang yang dipermainkan itu.Tetapi mereka tidak sedar hukum karma semulajadi sentiasa mengintai mereka.Hari ini mereka mempermainkan orang pasti akan ada harinya mereka juga akan dipermainkan orang pula.Renung-renungkan,dan sedarlah sekalian...

Ulasan

  1. Alhamdulillah, teman wanita ku bukan orang2 yang suka bertukar kekasih dan harap-harap dimasa datang kita terhindar dari orang-orang yang mempunyai delapan sifat2 itu.

    BalasPadam
  2. benar tu kang..moga semua pasangan yg bercinta bisa setia pd yg satu.

    BalasPadam

Catat Ulasan

Tiada Toleransi Buat Spammer.
Komen Berisi Link Akan Dihapus.

Catatan popular daripada blog ini

Cerita Main Dengan Makcik Hajjah

Rencahati|Ramalan Gerak Tubuh

8 Teknik Onani Bagi Lelaki