Sabtu, 23 Julai 2011

Tips Seks Yang Memuaskan

Spices Of Heart

Tips Seks Yang Memuaskan-Meraih kehidupan seks yang berkualiti bukannya sesuatu yang mudah untuk dicapai.Banyak hal dan perkara yang harus dititik beratkan demi mencapai hubungan seks yang memuaskan.

Diantara hal-hal tersebut adalah seperti berikut ini..


Lakukan Bila Bila Anda Mahu
-Banyak orang menganggap seks sepatutnya tidak dilakukan secara terburu-buru,perlu waktu dan tempat yang sesuai untuk mencapai kepuasan maksima.Tetapi anggapan itu ternyata salah.Keinginan seks jika ditahan akan jadi sesuatu yang memberatkan fikiran dan perasaan.Kiranya keinginan anda datang tetapi tidak punya waktu yang cukup,cubalah lakukan seks kilat sebagai jalan melepaskan hasrat seksual anda dan pasangan.Seks kilat bukan saja cara terbaik bagi pasangan yang sentiasa sibuk,tetapi mampu memberikan kepuasan yang sama dengan jenis seks yang lain.

Buat Rancangan Jika Perlu
-Sesetengah pasangan berkata,seks yang bermutu harus berlaku dengan spontan.Memang tak dinafikan seks secara spontan itu punya elemen romantisnya yang tersendiri.Tetapi dalam keadaan sekarang,kebanyakan pasangan masing-masing sibuk dengan urusan harian lalu ternyata sukar seks itu terjadi secara spontan.Cara terbaik adalah membuat rancangan atau merencanakan lebih awal sebelum anda dan pasangan bersama-sama memadu kasih dan berasmara.Misalnya, anda dan pasangan boleh berpakat sama-sama pulang kerja lebih awal dari biasa dan memperuntukkan waktu tersebut untuk melakukan seks.

Tak Semestinya Ada Mood
-Bebanan kerja,tekanan tugas yang harus diselesaikan,kepenatan mengurus anak dan rumahtangga kadang-kadang boleh membuatkan ghairah seks pudar dan hilangnya mood untuk bersama.Disinilah salah seorang, samada suami atau isteri perlu memainkan peranan.Jika pasangan tiada mood untuk melakukan seks,cubalah dulu berbicara seperti biasa sambil sesekali selitkan percakapan ke arah poin yang boleh membangkitkan keinginannya.Lakukan sentuhan-sentuhan dan kucupan-kucupan ringan.Suasana kemesraan antara anda dan pasangan ini secara tak langsung pasti akan menghadirkan mood dengan sendirinya dan membangkitkan keghairahan untuk melanjutkan ke aksi yang lebih nikmat.

Tiada Minima Atau Maksima
-Ramai yang setuju bahawa seks yang bermutu bukan diukur dari kuantiti tapi kualiti seks yang dilakukan.Tetapi, ia tidak semestinya membayangkan yang hubungan seks itu mesti ada hadnya.Ikutlah keinginan anda tanpa memikirkan berapa kali dalam seminggu atau sebulan anda harus melakukan seks.Jika anda punya keinginan melakukan setiap hari pun tak ada salahnya asalkan seks yang dilakukan boleh menyenangkan dan memberi kepuasan kepada anda berdua.


Asas penting dari kesemua tips diatas adalah perlunya kefahaman dan sikap saling bertolenransi antara satu sama lain.Dengan itu,pastinya hubungan seks anda dan pasangan akan menjadi seks yang sentiasa berkualiti dan memuaskan.


4 ulasan:

  1. wah mau gituanaja harus pakairancangan, tapi mang harus sih,tapi kalau aq lebih melakukan kalau mau hehhehe

    BalasPadam
  2. biasa ler tu sob,zaman skrg ni org semkn sibuk,jd buat perancangan cara terbaik sob.

    BalasPadam

Terimakasih kerana sudi membaca tulisan ini.Rasanya lebih lengkap jika anda sudi memberikan pendapat anda walaupun sedikit.Saya bersedia menerima apa jua pandangan,cadangan mahupun kritikan demi memperbaiki lagi penulisan saya.

Kiranya anda berminat membaca tulisan-tulisan saya seterusnya,anda dijemput untuk follow blog ini agar tidak ketinggalan mengikuti tulisan-tulisan yang terbaru.
Anda juga boleh berkongsi tulisan yang dirasakan bermanfaat dengan rakan-rakan melalui butang share yang disediakan.

Setiap tulisan saya adalah untuk perkongsian maka anda di izinkan untuk copy paste tulisan yang anda rasakan berguna dengan syarat anda meletakkan link balik ke blog ini.

Terimakasih banyak-banyak kerana sudi membaca.Segala kesilapan dan kesalahan amat dikesali dan saya memohon maaf terlebih dulu jika ada melakukannya.
Ikhlas dari-cleverspider55 a.k.a alam1cinta

Profil Penulis

Foto Saya
Blogger pemula yang cuba menyisipkan diri dicelah-celah laungan guru-guru,master-master,sifu-sifu,otai-otai blogger yang punya blog hebat,famous,canggih,keren,popular dan terkenal, dengan harapan ada tempat untukku walaupun sekadar di pinggiran...Moga moto motivasi yang ku percaya; "Keinginan Diri Sendiri Adalah Kuasa Yang Paling Hebat,Adalah Penawar Yang Paling Mujarab" akan setia menemaniku.
Designed By Seo Blogger Templates