Sabtu, 11 Jun 2011

24 Gelaran Nama Yang Diberikan Pada Alat Kelamin Perempuan Mengikut Istilah Arab|Bacaan Dewasa

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.

Terlebih dahulu saya ingin menegaskan bahawa tulisan saya kali ini bukan bertujuan dan mempunyai niat buruk.Ianya sekadar memberikan pengetahuan buat semua terutama kepada mereka yang berada di alam rumahtangga.Semoga ia boleh dijadikan sebagai panduan atau rujukan buat semua kerana pada pendapat saya tiada salahnya jika kita mencari pengetahuan dan mendalami ilmu tentang seks disebabkan seks itu merupakan keperluan batin setiap manusia yang hidup di muka bumi ini.Harapan saya agar ianya tidak disalahertikan oleh mana-mana pihak sekalipun.

Jika menurut istilah bahasa Arab ada banyak gelaran nama yang diberikan pada alat kelamin perempuan untuk menerangkan jenisnya yang bermacam-macam bentuk dan sifatnya.Disini saya senaraikan sebanyak 24 istilah dan sedikit keterangan mengenainya.

1)Al faraj (faraj)
Ini adalah gelaran utama yang diberikan kepada alat kelamin perempuan.Nama ini diberikan kerana sifatnya yang akan membuka dan menguncup apabila ingin disetubuhi.

2)Al keuss (Vulva)
Khusus merujuk kepada alat kelamin perempuan yang muda.Ianya amat empuk dan bulat bentuknya,bibirnya panjang,dengan belahan yang besar,tepian liang dan bibirnya juga seimbang dan sama saiz.Ianya lembut,menggiurkan dan amat sempurna serta merupakan yang terbaik antara semua bentuk alat kelamin wanita.

3)Al kelmoune (Yang menggiurkan)
Istilah yang diberikan juga kepada alat kelamin perempuan muda.

4)Al ass (Yang kuno)
Ianya dimaksudkan bagi semua jenis dan bentuk alat kelamin perempuan.

5)Al zerzour (Cerucuk penahan)
Alat kelamin anak dara sunti yang berbulu perang kemerahan.

6)Al cheukk (Si sepek)
Alat kelamin perempuan yang kurus kering dengan bentuknya yang leper seolah-olah tidak berdaging.

7)Abu tertour (Yang berbalung)
Yang mempunyai balung berwarna kemerahan seperti balung ayam jantan.Ia akan naik membengkak apabila terangsang nafsu berahi.

8)Abu khochime (Berhidung kemek)
Alat kelamin yang berbibir nipis dengan 'lidah' yang kecil terutamanya pada dara sunti.

9)Al gueunfind (Landak)
Alat kelamin perempuan tua yang kering dan ditumbuhi bulu-bulu keras seolah-olah duri landak.

10)Al sakouti (Yang senyap)
Diberikan pada alat kelamin wanita yang tidak membuat sebarang bunyi ketika bersetubuh.

11)Al deukkak (Yang mengepit)
Gelaran ini diberikan kerana ianya akan mengepit dengan kuat 'kekasihnya' ketika bersetubuh.Pada mula ia akan bertindak seolah menolak kekanan kekiri 'kekasihnya' dan kemudian barulah menghisap masuk sampai ke pangkal.

12)Al tseguil(Yang mendesak)
Alat kelamin perempuan yang penuh ghairah dengan nafsu yang sentiasa menyala-nyala.Walaupun berkali-kali menerima kedatangan 'kekasihnya' keluar dan masuk namun ia tidak pernah merasa puas.

13)Al taleb (Perindu)
Alat kelamin yang terdapat pada segelintir perempuan.Sesetengahnya merupakan tabii,yang lain kerana kehausan seks yang lama tidak dirasakan.Ianya meruap-ruap inginkan 'kekasih' dan bila mendapatkannya,sukar untuk ia lepaskan selagi belum terpadam api nafsunya.

14)Al hacene (Si cantik)
Permukaannya yang putih melepak,tembam dan berbentuk seperti kubah tanpa sebarang kecacatan.Sukar melarikan mata apabila terpandangkannya.Ia akan membuatkan 'kekasihnya' yang tidur boleh bangun dan berdiri tegak serta merta.

15)Al neufkkah (Yang membengkak)
Diberikan gelaran ini kerana apabila 'kekasihnya' datang rapat dan menyentuh,bibirnya akan membengkak.Ianya juga dapat memberikan nikmat yang amat sangat kerana ketika klimaksnya,ia akan mengemut-ngemut 'kekasihnya' dengan kuat.

16)Abu djebaha (Yang tersembul)
Bentuk dalamannya seolah ingin tersembul keluar dengan ari-arinya luas seperti dahi.

17)Al ouasa (Yang luas)
Digelar kerana saiznya yang besar.Walaupun ia kelihatan sebagai mantap dan ketat seolah-olah sukar untuk masuk,tetapi apabila datang 'kekasihnya' menyentuh,pintunya akan terbuka luas.

18)Al dride (Yang besar)
Ianya panjang dan lebar,iaitu sangat ketara seluruhnya,pada kiri kanannya,pada bahagian atas(pubis) dan pada bahagian bawahnya(perineum).Amat cantik untuk dilihat ibarat madah pujangga;
'putih melepak bak kapas,bulatnya bulan purnama,panasnya bagai matahari,baunya semerbak kasturi.'
Gelaran al dride juga diberikan kepada alat kelamin perempuan yang berbentuk tembam dan gemuk.Kira dia duduk dan meletakkan peha kiri ke paha kanannya,alat kelaminnya bagaikan tersembul.

19)Abu beldoun (Si tamak)
Ianya ibarat mulut yang boleh menelan apa saja tambah-tambah bila tidak dapat 'makan' dalam jangka masa yang panjang.

20)Al mokaour (Yang sangat dalam)
Alat kelamin wanita yang mempunyai rahim yang jauh kedalam.Ia memerlukan 'kekasih' yang panjang untuk sampai ke dasar dan memuaskannya.

21)Abu cheufrine (Sepasang bibir)
Dimaksudkan pada alat kelamin yang amat dewasa bagi perempuan yang gemuk susuk tubuh badannya.

22)Abu dungra (Si bongkok)
Yang mempunyai ari-ari yang besar dan tembam,tersembul dan turun kecelah kelangkang.

23)Al rorbal (Pengayak)
Apabila menerima 'kekasihnya',ia akan mengayak ke kiri ke kanan,ke atas ke bawah serta ke luar dan ke dalam hinggalah tercapai kemuncak nikmatnya.

24)Al hezzaz (Yang resah)
Apabila masuk 'kekasihnya' ia bergerak dengan hebat sehingga kepala 'kekasihnya' bersentuhan pada pangkal rahimnya hinggalah sampai klimaks.

Demikianlah antara gelaran yang diberikan pada alat kelamin perempuan.Semoga ianya bermanfaat.


4 ulasan:

 1. saya pernah baca sebuah buku, maaf nih, alat kelamin perempuan bisa dilihat dengan cara melihat mulutnya, maksudnya kalau mulutnya lebar alat kelaminnya juga lebar, kalau mulutnya kecil alat kelaminnya juga kecil, maaf kalau salah, nambah pengetahuan saya

  BalasPadam
 2. Mgkn benar juga gan,sebab kalau ikut petua org2 tua pun memang ckp mcm tu.

  BalasPadam
 3. Selepas aku baca, sekarang aku dah tahu, ternyata ada banyak istilah tentangnya..

  BalasPadam
 4. LISTEN ONLINE RADIO AND WATCHING FREE 
  MOVIE ONLINE ,SPORTS ONLINE LIVE.
  FOR WATCHING MOVIE ,NEWS ,AL JAZEERA ,SPORTS 
   VISIT LINK > CLICK TO WATCHING <
  SINGAPORE RADIO >CLICK TO LISTEN <<
  LISTEN HINDI RADIO VISIT LINK >>CLICK TO LISTEN << 
  WATCHING HINDI MOVIE CHANNEL VISIT LINK >>KLIK TO WATCHING<<
  DI SINI ADA ,THR GEGAR,HOTFM,KLFM,JOHOR FM DAN MACAM MACAM 
  LAGI,TERDAPAT LEBIH KURANG 175 BUAH STESEN RADIO
  YANG BEROPERSI DI MALAYSIA BOLEH DI DENGARI DI SINI SECARA PERCUMA
   >KLIK LINK
  LISTEN INDONESIA RADIO ONLINE CLICK >> CLICK TO LISTEN <<
  pas tv ,tv selangor,tv kelantan, rtm1 ,rtm2,mobtv,dan banyak lagi..........

  BalasPadam

Terimakasih kerana sudi membaca tulisan ini.Rasanya lebih lengkap jika anda sudi memberikan pendapat anda walaupun sedikit.Saya bersedia menerima apa jua pandangan,cadangan mahupun kritikan demi memperbaiki lagi penulisan saya.

Kiranya anda berminat membaca tulisan-tulisan saya seterusnya,anda dijemput untuk follow blog ini agar tidak ketinggalan mengikuti tulisan-tulisan yang terbaru.
Anda juga boleh berkongsi tulisan yang dirasakan bermanfaat dengan rakan-rakan melalui butang share yang disediakan.

Setiap tulisan saya adalah untuk perkongsian maka anda di izinkan untuk copy paste tulisan yang anda rasakan berguna dengan syarat anda meletakkan link balik ke blog ini.

Terimakasih banyak-banyak kerana sudi membaca.Segala kesilapan dan kesalahan amat dikesali dan saya memohon maaf terlebih dulu jika ada melakukannya.
Ikhlas dari-cleverspider55 a.k.a alam1cinta

Profil Penulis

Foto Saya
Blogger pemula yang cuba menyisipkan diri dicelah-celah laungan guru-guru,master-master,sifu-sifu,otai-otai blogger yang punya blog hebat,famous,canggih,keren,popular dan terkenal, dengan harapan ada tempat untukku walaupun sekadar di pinggiran...Moga moto motivasi yang ku percaya; "Keinginan Diri Sendiri Adalah Kuasa Yang Paling Hebat,Adalah Penawar Yang Paling Mujarab" akan setia menemaniku.
Designed By Seo Blogger Templates