Isnin, 28 Mei 2012

4 Sebab Wanita Perlu Onani

4 Sebab Wanita Perlu Onani/

4 Sebab Wanita Perlu Onani|Bila bercakap tentang onani,wanita sememangnya amat berbeza dengan lelaki.Bagi lelaki,onani adalah satu hal yang biasa dan juga dapat menjadi topik perbualan di antara mereka.

Namun,bagi wanita, kebanyakannya lebih suka mendiamkan diri atau pun tidak mahu mengakui walaupun ada dan pernah melakukan onani.

Jika sebelum ini saya telah menulis artikel mengenai faedah beronani bagi wanita,kali ini saya akan memberikan pula sebanyak 4 sebab yang bermanfaat kenapa wanita sebenarnya perlu melakukan onani.Tujuan saya bukanlah untuk menggalakkan anda para wanita semua melakukan perbuatan onani ini kerana ianya terpulang pada hak dan keinginan masing-masing,tetapi anggaplah ianya sebagai pengetahuan buat semua.

Jadi inilah sebanyak 4 sebab kenapa wanita perlu onani:

1.Onani membantu anda memahami keinginan tubuh dan minda anda
Ketika beronani dan melakukan sentuhan-sentuhan pada tubuh,membantu anda untuk mengetahui dan mengenal pasti titik-titik sensitif pada tubuh anda sendiri.Dalam masa sama,apa jua fantasi seks yang dihasilkan di minda anda saat beronani mengajar anda untuk memahami jenis jenis perkara yang mampu merangsang dan menaikkan ghairah berahi anda.Dengan pengetahuan dan pemahaman tersebut,anda akan lebih berinisiatif menjaga dan menyayangi diri sendiri untuk memenuhi keperluan biologis anda dan juga pasangan.

2.Onani bermanfaat kesihatan
Onani boleh melegakan
ketegangan dan tekanan serta boleh membantu mengatasi
kesukaran untuk tidur.Terdapat bukti bahawa bahan
kimia yang dibebaskan semasa orgasme boleh menyembuhkan kemurungan.Juga,ada pendapat menyatakan bahawa wanita
yang beronani secara tak langsung memiliki kesedaran untuk lebih mengambil tahu dan menjaga kesihatan seksual mereka.

3.Onani boleh menjadikan anda
seorang yang seksi

Konsep bahawa seorang wanita yang aktif secara seksual tidak perlu
melakukan onani sebenarnya adalah
anggapan yang salah.Hubungan seks dengan pasangan memang
hebat dan onani juga hebat.Mengapa membuang yang satu jika anda boleh menikmati kehebatan kedua-duanya?Tidak salah anda sesekali memanjakan diri dengan memenuhi hasrat seksual sendiri melalui onani kerana segala kesenangan dan kepuasan yang anda dapat menjadikan anda lebih percaya diri,berkeyakinan dan merasa seksi secara keseluruhannya.

4.Onani menjadikan anda seorang kekasih yang hebat
Biasa beronani dan memahami keperluan tubuh dan keinginan seks anda berupaya membantu anda untuk lebih bijak 'mendedahkan' diri dan bertindak ketika melakukan seks dengan pasangan.Keaktifan anda diatas ranjang akan turut sama membuatkan pasangan anda lebih mudah memahami apa yang anda mahukan dengan sesi seks yang dijalankan.


Jadi,kenapa tidak anda kenali diri anda dengan lebih baik lagi.Teruskan,tanggalkan pakaian anda,mandilah,atau lihatlah keindahan tubuh anda didepan cermin.Sentuhlah tubuh anda dan fahamilah keinginan anda sendiri.Untuk tips onani terbaik,anda boleh baca artikel ini;
5 Tips Onani Menikmatkan Bagi Wanita.
Anda pasti lega anda melakukannya.


6 ulasan:

  1. Info yang sangat menarik... Suami juga perlu tahu bagaimana cara mengeluarkan air mani wanita yang menghairahkan agar isteri anda merasai kenikmatan seks yang sebenar...

    Entri Terkini :
    Cara Mengeluarkan Air Mani Wanita

    BalasPadam
    Balasan
    1. [#]PORN|10 jenis Gambar Bogel Cerita Lucah Teruk
      [#]PORN|Pelakon filem lucah teruk dibelasah teman lelaki
      [#]PORN|cerita lucah teruk janda melayu dengan pakistan jual karpet

      [#]PORN|kisah sex: CERITA LUCAH GURU BERTUDUNG
      [#]PORN|melayu luncah video
      [#]PORN|lucah awek bertudung

      [#]PORN|Cerita Sex Melayu | Cerita Lucah Melayu
      [#]PORN|awek bertudung telanjang
      [#]PORN|Aksi Bogel dan Kontroversi Pelajar UMP


      [#]PORN:pepek luncah awek
      [#]PORN:luncah video terbaru
      [#]PORN:gambar gambar luncah

      [#]PORN:cerita rogol awek bertudung
      [#]PORN:video rogol awek
      [#]PORN:awek di rogol jejaka
      [#]PORN:rogol awek melayu

      [#]PORN|11 Gambar Awek Kelantan Yang Comel
      [#]PORN|Awek Jutawan Malaysia Paling Cantik Bogel
      [#]PORN|Video bogel awek arab dance



      [#]PORN|Awek kampung mandi bogel
      [#]PORN|Foto awek malay bogel - Camcon Oil
      [#]PORN|AWEK BOGEL MELAYU: gambar bogel tasya
      [#]PORN|(45) (Video) Awek separuh bogel nikmati Cadbury


      [#]PORN|Awek Tipu Ibu Beli Buku Teks Full Video
      [#]PORN|gambar awek bogel bersetebuh dalam stesen minyak tersebar
      [#]PORN|Seri Bogel Tudung Melayu Jahil
      [#]PORN|spy cam awek bogel

      [#]PORN|gambar awek bogel dengan teman lelaki di dalam tandas
      [#]PORN|awek bogel sangap batang
      [#]PORN|Lucunya Malam Pertama

      [#]PORN|Awek Berjerawat Bogel
      [#]PORN|Koleksi awek-awek Jepun berpakaian Meleleh Air Liur
      [#]PORN|Gambar Awek Jepun Bogel
      [#]PORN|awek cun mandi bogel di air terjun

      [#]PORN|gadis melayu lucah bogel tetek seksi tudung
      [#]PORN|Awek Putih Gebu Separa Bogel Atas Katil
      [#]PORN|Malay Girls and Malay Sex

      [#]PORN|DOWNLOAD MOVIES 18+
      [#]PORN|melayu luncah video
      [#]PORN|lucah awek bertudung





















































































































































      Padam
  2. @carl,
    terimakasih sudi berikan pendapat..
    Akan terjah entri anda nanti.

    BalasPadam
  3. kau memang melampau sungguh Clever.kau tahu tak buat onani adalah berdosa disisi agama islam tahu tak?yg kau gatai paksa pumpuan buat onani tu apahal?kau nak cakap fikir dulu sebelum nak cakap faham?jangan pakai sebut mulut je takut2kan apa yg kau cakap berdosa saje.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yang kau tu pulak jantan x tahu malu bace blog utk org pompuan!! Pastu pndai2 sebut pasal Islam,pasal dosa. Kalau kau islam yg taat n takut dosa, kau x akn bukak n bace blog ni!! elok la tu, dh la ka letak gmbar muke ka yg x brape nk ensem tu. Biar sume org tngok muke jantan yg blagak alim n x tahu malu!!

      Padam

Terimakasih kerana sudi membaca tulisan ini.Rasanya lebih lengkap jika anda sudi memberikan pendapat anda walaupun sedikit.Saya bersedia menerima apa jua pandangan,cadangan mahupun kritikan demi memperbaiki lagi penulisan saya.

Kiranya anda berminat membaca tulisan-tulisan saya seterusnya,anda dijemput untuk follow blog ini agar tidak ketinggalan mengikuti tulisan-tulisan yang terbaru.
Anda juga boleh berkongsi tulisan yang dirasakan bermanfaat dengan rakan-rakan melalui butang share yang disediakan.

Setiap tulisan saya adalah untuk perkongsian maka anda di izinkan untuk copy paste tulisan yang anda rasakan berguna dengan syarat anda meletakkan link balik ke blog ini.

Terimakasih banyak-banyak kerana sudi membaca.Segala kesilapan dan kesalahan amat dikesali dan saya memohon maaf terlebih dulu jika ada melakukannya.
Ikhlas dari-cleverspider55 a.k.a alam1cinta

Profil Penulis

Foto Saya
Blogger pemula yang cuba menyisipkan diri dicelah-celah laungan guru-guru,master-master,sifu-sifu,otai-otai blogger yang punya blog hebat,famous,canggih,keren,popular dan terkenal, dengan harapan ada tempat untukku walaupun sekadar di pinggiran...Moga moto motivasi yang ku percaya; "Keinginan Diri Sendiri Adalah Kuasa Yang Paling Hebat,Adalah Penawar Yang Paling Mujarab" akan setia menemaniku.
Designed By Seo Blogger Templates